Felhasználó élmény fokozása érdekében az oldal cookie-kat használ!
Az olad követi az új 2018. 05. 25-én hatályba lépett EU-s adatvédelmi irányelveket és szabályokat!
Termékek Menü

5 alap dolog az egészséged érdekében - 2. rész

Az előző részben érintettük azt, hogy miért fontos teljességében élni és élvezni az életet. Ma haladunk tovább az alapelveken, és megnézzük a második pontot. Emlékeztek, hogy mik ezek az alapelvek?

1. Éld az életet teljességében!
2. Ne aggódj az apró dolgok miatt!
3. Tudd, mennyit eszel!
4. Tarts evésszünetet!
5. Ne félj keményen edzeni!

Ma arról lesz szó, hogy miért és hogyan ne aggódj az apró dolgok miatt. Vágjunk is bele!

Változtass azon, amin tudsz, és ne aggódj olyan dolgok miatt, amiket nem tudsz változtatni. Ha valaki vagy valami bosszant, akkor hagyd figyelmen kívül. Ne vedd magad körbe negatív emberekkel és gondolatokkal.

Hogyan csökkentsd a stresszt? - összegyűjtöttem nektek néhány pontban, katt a linkre!

A munkahelyen is lehet változtatni. A testeden is - hamarabb, mint gondolnád, 12 hét nagyon sok mindenre elég. És az evésen is. Lehet, hogy nem tudsz változtatni sokat azon, hogy mit eszel, mert otthon élsz, vagy munkahelyen kell enned, stb., viszont azon, hogy mennyit eszel, igen! Ez csak rajtad áll. Fontos cél lehet az is, hogy mennyit iszol! Próbáld ki esetleg a proaktív hidratációt, ami a megelőzésről szól, hogy sose érezd magad szomjasnak! Mivel rengeteg vizet tartalmaz a testünk, nem csoda hogy hozzá van szokva ahhoz, hogy ez nagyjából folyamatos szinten van tartva. Ha csökken ez a szint, akkor jelez. Minden sokkal jobban megy, ha nem hagyod magad kiszáradni, hiszen a belső szerveidnek is megnehezíted a dolgát, ha kevesebb folyadék áll rendelkezésre.

Nincs időd edzeni? Jó vicc! Ha van időd tévét nézni, Facebookozni, akkor van időd edzeni is! Ilyenkor azt szokták még mondani, hogy "jó, de semmi energiám nincsen munka előtt/után még edzeni is". Én csak annyit tudok kérdezni, hogy próbáltad már? De nem csak 1-2 alkalommal, hanem mondjuk 6-12 héten át! Mert ha még nem, akkor próbáld ki, és nézzük meg, hogy ugyanezt mondod-e az idő elteltével? *SPOILER ALERT: Az ellenkezőjét fogod mondani.
Nem kell feltétlenül eszeveszett több órán át tartó edzésekre gondolni. Ha az időd úgy teszi lehetővé, akkor heti 4-5x15 perc is nagyon jótékony, heti 3x45perc pedig még inkább. Egyébként kicsi, apró változtatások is összeadódnak könnyen. Viszont ne feledd, hogy a munkahelyeden ácsorgás, ide-oda sétálás, otthoni teendők elvégzése, gyerekért elmenni ide-oda, stb. az nem edzés! Mozgásnak mozgás, de nem edzés. Ezek olyan megszokott, napi rendszerességgel végzett mozgások, amik nem megterhelőek különösképp a testednek már, hiszen megszokta (nyilván ebben is el lehet fáradni, de az nem ugyanaz), így nem is sarkallja a testedet változásra, fejlődésre. Érdemes találni 2-3 mozgásformát, amit szívesen végzünk rendszeresen edzésként, és ezeket váltogatva lehet sportolni úgy, hogy azt az ember ÉLVEZI is! A legfontosabb az, hogy csináld folyamatosan és találj rá időt!
Természetesen itt is, mindig a teljes képet vedd figyelembe. Öt percet késel valahonnan, és? Odaértél, ez e lényeg. 200 kalóriával többet ettél egy nap, mint tervezted? Attól még az egész hétre vetített energiabeviteled még simán lehet jó! Egyik edzésen nem úgy teljesítettél, ahogy tervezted? Nincencs gond, főleg akkor, ha eddig mindenből mindent megcsináltál. Érted az összkép vizsgálatának a fontosságát?

Mi minden segíthet nekem a sportban?

A szabadban történő sportolásnál előfordul, hogy ránk esteledik. Netán alapból már sötétben mentünk ki, hiszen az aznapi elfoglaltságaink miatt csak akkor volt időnk, de azért szeretnénk egy jót biciklizni vagy futni.

Ilyenkor fokozottan érdemes figyelni a saját biztonságunkra, így érdemes magunkat láthatóvá tenni. Ezt párszáz forintos megoldásokkal simán meg lehet oldani, ilyen például a VILÁGÍTÓ CIPŐÉL. Egyszerű, praktikus, olcsó, könnyű és szuper kis kiegészítő. Érdemes kipróbálni, de legalább utánaolvasni! :)

 

Másik ilyen nagy kedvencem a SPORTÖVSzintén szuperhasznos, amikor az ember a szabadban sportol, továbbá ha túrázni megy, de már olyat is láttam, aki 

fesztiválon használta, hogy minden cuccát könnyen magánál tartsa, és semmit ne veszítsen el. Kulcsot, pénztárcát, telefont, minden szokásos kis apróságot bele tudunk rejteni, és így tudjuk vinni magunkkal anélkül, hogy cipelni kéne bármit is külön.

Kosárba

 
Amúgy ugye tudjátok, hogy a sport is stressz? Szóval amikor a stressz kerüléséről beszélünk ne arra gondolljatok, hogy mindenfajta stresszt kellene kerülni :D Vannak pozitív és negatív stresszhatások is. A pozitívak azok - mint például a sport - amik valamire serkentik, ösztönzik a testünket, fejlődünk általa, tanulunk belőle, stb. A negatívak azok, amiket kerülni kell. Azok a kellemetlen dolgok, amikre nem nagyon tudunk hatást gyakorolni, maximum azt tudjuk tenni, hogy ignoráljuk.
Tegyünk hát így! :)
Szép napot nektek!
Tartalomhoz tartozó címkék: Blog
blog comments powered by Disqus
CIB bank