Barion Pixel
Felhasználó élmény fokozása érdekében az oldal cookie-kat használ!
Az oldal követi az új 2018. 05. 25-én hatályba lépett EU-s adatvédelmi irányelveket és szabályokat!

5 alap dolog az egészséged érdekében - 3. rész

3. Tudd, mennyit eszel! - 5 alap dolog az egészséged érdekében

Az egészséged szempontjából talán ez az egyik legfontosabb.

..annyival kiegészítve, hogy azt is tudd, hogy MIBŐL mennyit eszel :)

Brad Pilon mondja: a tested olyan, mint egy bankszámla. Van egy bizonyos összeg, amit napi/heti/havi vonatkozásban elkölthetsz. Ez az alapanyagcseréd (ami függ a nemtől, kortól, fizikai felépítéstől, aktivitástól- NEM szükséges mindenkinek napi 2000kcal, valakinek több, valakinek kevesebb).

Tegyük fel, hogy 1600kcal a napi adag. Csak egy szám. Ez azt jelenti, hogy amennyiben egy hét során 11.200kcal körül eszel, sehova nem fogsz mozdulni testtömegben. Ha ennél többet eszel (többet költesz a számládról) akkor hízni fogsz (tartozást halmozol fel). Ha kevesebbet, akkor pedig fogyni fogsz (törlesztesz a tartozásból). Ezért a fogyás olyan, mint a tartozás. Valamikor felhalmoztad, valamikor pedig le is kell dolgoznod. Segíthet, ha kevesebbet eszel (ez a legfontosabb) és az is, ha többet mozogsz.

Ha megszerzed a képességet, hogy kontrollálni tudd mennyit eszel, akkor idővel nem is kell annyira odafigyelned rá. A gyomrodban fogod érezni, hogy mikor elég, és ránézésre megmondod, hogy nagyjából mi mennyi. Innentől válik pofonegyszerűvé az egész. Főleg, mikor elmész enni családdal, barátokkal, és csak néznek, hogy vagy az, aki milyen sokat eszik és mégis jól néz ki. Ha pedig kicsit túl sokra sikerült, egy alkalom nem a világ vége. Természetesen az edzés itt is sokat számít, hiszen jobban fogod feldolgozni a bevitt tápanyagokat az izomzat révén megnövekedett inzulinérzékenység miatt, főleg edzés utáni periódusban (kb. 24h).

Mit tehetsz a táplálkozásod mérése érdekében?

Használj kalkulátort! Mobilapplikációt vagy asztali verzióban használható programot, oldalt is használhatsz, mint a kaloriaguru.hu vagy a kaloriabazis.hu oldalt! Szuperül megtanulod belőle, hogy miben kb mennyi energia van, és

azok hogy oszlanak el.

Amikor megtervezed a diétádat, akkor segítség lehet benne egy olyan étel, ami kimondottan kevés kalóriát tartalmaz, mégis laktat és - nagyon fontos - nem káros az egészségedre nézve! Ilyen tésztákat és rizseket lehet találni, amik kiváló köretek lehetnek a husi mellé, és nem viszel be velük pluszban szénhidrátot!

A jobb oldalt látható készítmény adagonként 4,5 kcal energiát tartalmaz, tehát simán lehet alkalmazni fogyókúránál, diétázásnál.  Ráadásul több változatbanis kapható! További infókért látogass el ide: https://www.jinjang.eu/fogyokura

Másik fontos dolog, hogy ha súlyt akarsz veszíteni (vagy a későbbiekben plusz súlyt szeretnél felszedni - nem felesleget), akkor méregtelenítéssel kell kezdeni! Ebben király segéd lehet a méregtelenítő talptapasz! Biztos vagytok sokan szkeptikusak, hogy a méregtelenítés miben segíthetne, egy tapaszt mit tud csinálni, satöbbi, de csak annyit tudok mondani, hogy próbáljátok ki! A legjobb módja amit ismerek a C9 táplálkozás és sportprogram, ami egy kilenc napos méregtelenítés, és ez kiegészítve a méregtelenítő talptapasszal. Többször (4x) végigcsináltam már, istenkirálycsászár a dolog! Csináld végig, és a kilenc nap után beszélünk, kíváncsi leszek!

Kosárba

További infókért katt ide: https://www.jinjang.eu/fogyokura/meregtelenito-tapasz

..illetve C9 infókért írj ide: iroda@jinjang.hu

 

 

Később folyt. köv.! Sziasztok! :)

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog
blog comments powered by Disqus
Az oldal tetejére