Barion Pixel
Felhasználó élmény fokozása érdekében az oldal cookie-kat használ!
Az oldal követi az új 2018. 05. 25-én hatályba lépett EU-s adatvédelmi irányelveket és szabályokat!

5 alap dolog az egészséged érdekében - 5. rész

5. Ne félj keményen edzeni!

Rengeteg olyan ember van, aki azért jár terembe edzeni, hogy mindezt elmondhassa magáról. Haverkodik, olvasgat, a telefonját bizgerálja, néha súlyokat huzogat gépeken. Kifizet havonta x pénzt azért, hogy az idejét máshol töltse, de tulajdonképp semmi hasznosat nem csinál. Ezzel szemben van egy másik véglet, akik meg halálra edzik magukat, rosszullétig dolgoznak, abban látják az edzés hasznosságát, ha minden alkalommal átépik a saját határaikat. Egy edzésnek nem az a lényege, hogy kicsináld magad, nem is arról, hogy lazsálsz, hanem arról, hogy kellően intenzíven dolgozol és egy kihívásnak kell lennie. Sajnos olyan is akad, aki nagyon szeretne változni, tesz is érte, de olyan felesleges dolgokat csinál, hogy idővel az eredmények hiányában természetesen elvész a motiváció. Ezért kell oncentrálni az alapokra, illetve a hozzájuk tartozó (értelmes) kiegészítő dolgokra.

 

Ahhoz, hogy élvezhesd az edzést, meg kell találnod a megfelelő környezetet, azaz a megfelelő termet, ahol a számodra legjobb zene szól, amelyik helynek a hangulata passzol hozzád, stb.. Ahhoz, hogy kihozd magadból a maximumot ezek elengedhetetlenül szükségesek!

Az, hogy az edzés keménynek számít-e, relatív.

Ahogy mindenkinek, úgy neked is saját magaddal kell megküzdened, viszont ha kb. 45 percig nem tudsz maximumot nyújtani, és 100%-osan odatenni magad, akkor inkább bele se kezdj! Ez ugyanis a TE időd! Nem szabad másnak léteznie ekkor, csak neked és a gyakorlatnak! Ha megvan az edzés technikája, akkor nem kell aggódnod sem, hogy bajod esne. Attól se parázz, hogy ha egyre nagyobb súlyokat kell megmozgatnod! Ne azokra a dolgokra figyelj, hogy ki mit gondol rólag, ileltve hogy milyen vagy egy másik emberhez képest! Nyomass kemény edzést, tarts ki, hiszen a fejlődéshez idő kell, és szárnyald túl önmagad mindig, amikor csak tudod! Ha jó az edzés, akkor nem csak a tested, hanem a szellemed is erősödik.

A rossz hír az, hogy van, aki meg tud állítani téged. A jó, hogy ez TE magad vagy! Fektesd az idődet értékes és hasznos dolgokba, mert annak biztos hamar lesz látható és érezhető eredménye!

Kinti és benti edzéshez egyrészről a VILÁGÍTÓ CIPŐÉLT, másrészről pedig a SPORTÖVET tudom javasolni!

 

                                                                                                                                                                        

Összefoglalás

Ezen at öt pontos, ebben az öt bejegyzésben átvettünk néhány alapot, ami az egészséged megőrzéséhez szükséges. Ne feledd: a TE tested, a TE felelősséged. Reméljük, hogy hasznosnak találtátok ezeket a bejegyzéseket! Tudjátok, az egészség az, amikor testileg és szellemileg fittek vagyunk, és jól érezzük magunkat a bőrünkben. :)

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog
blog comments powered by Disqus
Az oldal tetejére