Barion Pixel
Felhasználó élmény fokozása érdekében az oldal cookie-kat használ!
Az olad követi az új 2018. 05. 25-én hatályba lépett EU-s adatvédelmi irányelveket és szabályokat!

A probiotikumokról röviden

A probiotikumok a bél mikroflórájának olyan, jótékony hatással bíró, természetes, élő mikroorganizmusai, melyek segítenek megőrizni és helyreállítani bélflóránk egészségét, és ezzel immunrendszerünk megfelelő működésében is nélkülözhetetlenek.

A probiotikum készítmények gyremek- és felnőttkorban is nyugodt biztonsággal használhatóak. Érdemes természetesen hozzáértő (orvos) tanácsát kikérni, ha lehetséges.

A probiotikumok születésünk óta a bélrendszerünkben élnek, megvan a saját megfelelő egyensúlyuk. Ha ez bármikor, bármilyen okból felborul - pl. életmód, kor, betegségek, táplálkozás, stressz, antibiotikumok használata stb. - akkor azt mihamarább helyre kell hozni, ugyanis az immunrendszerünk 80%-a itt található, tehát logikus, hogy a nem megfelelő egyensúlyban lévő bélbacik esete előbb-utóbb betegséget hoz magával. A probiotikumok szedése nem csak kezelésre, hanem megelőzésre is használható. Azonban nem mindegy, hogy milyen készítményt használunk, mivel a piacon kapható termékek zöme kb. semmire sem való, vagy csak részeredményt érhetünk el velük.

PETRA NEUMAYER KÖNYVE A TERMÉSZETES ANTIBIOTIKUM HATÁSA címmel

(részlet)

"Egy dolog azonban biztos: a szintetikus úton előállított antibiotikumok, ha megfelelően alkalmazzuk őket, rövid idő alatt megszűntetik az életveszélyes baktériumfertőzéseket a kórokozók megölésével vagy a szaporodásuk gátlásával. Ha megfelelő körültekintéssel alkalmazzuk őket, és igyekszünk elkerülni a rezisztencia kialakulását, akkor egy felelősségteljes orvos kezében nagyon jelentős gyógyszerei ezek az orvostudománynak.

Játsszunk el a következő gondolattal: tekintsük úgy, hogy a beteg felépülése egy út, amit végig kell járni. Erre különböző lehetőségek vannak. Az antibiotikum olyan, mint egy porsche, amely 200 km/h-s sebességgel 6 perc alatt tesz meg 20 km-t.

Fantasztikus!

Csak az a baj, hogy a beteg ettől a sebességtől teljesen kikészül, és lehet, hogy mellékhatások is(pl. egy baleset) fellépnek. Sok millió elölt és még élő kórokozó s ezek méreganyagai hírtelen elöntik a szervezetet, mint a sport auto kipufogógáza a levegőt. Jaj szegény betegnek, aki azt hiszi, hogy célba ért, amikor egy újabb kórókozó, vagy éppen közben rezisztenssé vált baktérium, gomba vagy vírus támadja meg. Az utazó ekkor már annyira legyengült, hogy azonnal, vagy nem sokkal később még súlyosabban megbetegszik. A világ egyetlen szintetikus antibiotikuma sem képes a szervezet ellenálló képességét aktiválni és erősíteni. 
Ha betegünk gyalog megy, nem vesz igénybe semmiféle segédeszközt, akkor a 20 km-es út megtétele több órát is igénybe venne. Talán kimerülve összeesne , mert nem lennének elegendőek az energia tartalékai.
Miért nem megy inkább kerékpárral? 20 km másfél óra alatt? Semmi gond. A szervezet megedződik, az életfunkciók felgyorsulnak, a cél előtt talán már kicsit fáradtnak érzi magát, de ez jóleső fáradtság. Jaj annak a kórokozónak, amely egy megerősödött immunrendszerrel megpróbálja felvenni a harcot! Szégyenteljes kudarcot vallana. 
A mi esetünkben antibiotikus tulajdonságokkal rendelkező természetes anyagok felelnek meg a kerékárnak. Egyrészt megölik a baktériumokat vagy gátolják azok szaporodását, másrészt pedig aktiválják a szervezet egész védekező rendszerét."

Probiotikum készítmények szedése mellett fogyasszunk olyan élelmiszereket is, amelyek jótékony baktériumokban gazdagok, ugyenis helyes táplálkozással elősegíthetjük a bélbacik egyensúlyának visszaállítását, megőrzését, ezzel együtt az emésztőrendszerünk is helyreáll. Javasolt termékek közt a borsó, bab, articsóka, hagyma, banán szerepel, amelyek mellett az élőflórás joghurt és a kefír is megtalálható. Azonban a mennyiségekkel vigyázzatok, és csak a legjobb minőséget vásároljátok meg!

Ha pedig valaki természetes antibiotikus hatást keres, hogy ne antibiotikumokat szedjen, és ne rontsa el saját bélflóráját, azoknak pedig a propoliszt javasoljuk! Ebből is számtalan kapható a piacon, de csak töredéke használható valamire. A megfelelő készítmény megtalálásában bátran kérjetek segítséget! :)

Ha érdekesnek találod rövid írásunkat, köszi, ha megosztod! :)

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog
blog comments powered by Disqus
Az oldal tetejére