Barion Pixel
Felhasználó élmény fokozása érdekében az oldal cookie-kat használ!
Az oldal követi az új 2018. 05. 25-én hatályba lépett EU-s adatvédelmi irányelveket és szabályokat!

Blog

Táplálékkiegészítés

2019. 01. 29. 16:04:36
Mik azok a táplálékkiegészítők? Miért van rájuk szükségünk? Honnan tudom, hogy milyen a jó étrendkiegészítő? Többek közt ezekre a kérdésekre adunk választ ebben a rövid bejegyzésben. Jó olvasást! :)

A táplálkozás alapjai

2019. 01. 21. 17:11:39
Ebben a bejegyzésben bontsuk három fő, azokon belül pedig kisebb részekre a táplálkozás alapjait, hogy könnyen átlátható legyen, hogy miből is épül fel a táplálkozásunk! :)

Hogyan fogyj egészségesen?

2019. 01. 15. 13:25:56

Nagyon sona vannak, akik szeretnének pár kilót leadni. Lehet a karácsonyi időszak az oka, lehet a stresszes életmód, de lehet, hogy csak szimplán szeretnének még jobban kinézni. Számtalan alternatív megoldást lehet találni a neten, csodaszereket, mágikus diétákat, fogyókúrákat, de szeretném most letisztázni az alapokat, hogy hogyan lehet és hogyan érdemes egyáltalán fogyni! Mert bizony lehet fogyni is, meg lehet egészségesen felesleget leadni, úgy, hogy ne éheztessük ki a testünket!

Bővebben lentebb:

Fogyózás vs. diéta

2019. 01. 06. 21:36:59

Ha fogyózol, kisebb leszel. Vagy nem? Hogy van ez?

Miért van az, hogy két ugyanolyan ember, akinek megegyezik a tömege és a magassága teljesen másképp tud kinézni? Olvass tovább a válaszért!

FIT Challenge - A 9 napos kihívás

2018. 11. 12. 19:01:47

Közelednek az ünnepek, lesz bőséggel fogyasztás, mindenféle finomság, amit csak el tud képzelni az ember. Úgy gondoltam, hogy itt az ideje egy tisztításnak, diétának, hogy felkészüljek erre a minden bizonnyal megterhelő időszakra. Íme a tapasztalatok :)

 

A probiotikumokról röviden

2018. 10. 14. 17:50:33
A probiotikumok a bél mikroflórájának olyan, jótékony hatással bíró, természetes, élő mikroorganizmusai, melyek segítenek megőrizni és helyreállítani bélflóránk egészségét, és ezzel immunrendszerünk megfelelő működésében is nélkülözhetetlenek.

5 alap dolog az egészséged érdekében - 5. rész

2018. 10. 01. 20:07:23

5. Ne félj keményen edzeni!

Rengeteg olyan ember van, aki azért jár terembe edzeni, hogy mindezt elmondhassa magáról. Haverkodik, olvasgat, a telefonját bizgerálja, néha súlyokat huzogat gépeken. Kifizet havonta x pénzt azért, hogy az idejét máshol töltse, de tulajdonképp semmi hasznosat nem csinál. Ezzel szemben van egy másik véglet, akik meg halálra edzik magukat, rosszullétig dolgoznak, abban látják az edzés hasznosságát, ha minden alkalommal átépik a saját határaikat. Egy edzésnek nem az a lényege, hogy kicsináld magad, nem is arról, hogy lazsálsz, hanem arról, hogy kellően intenzíven dolgozol és egy kihívásnak kell lennie. Sajnos olyan is akad, aki nagyon szeretne változni, tesz is érte, de olyan felesleges dolgokat csinál, hogy idővel az eredmények hiányában természetesen elvész a motiváció. Ezért kell oncentrálni az alapokra, illetve a hozzájuk tartozó (értelmes) kiegészítő dolgokra.

 

5 alap dolog az egészséged érdekében - 4. rész

2018. 09. 17. 17:43:11

TARTS EVÉSSZÜNETET!

Az eddigi tapasztalatok alapján az evésszünet (átmeneti böjtölés) a leginkább bevált módszer a súlykontroll és az emésztés területén. Nem mindenkinek való, de érdemes legalább kipróbálni.

Legegyszerűbben megfogalmazva az evésszünet olyan (általában 14-36órás) periódus, amikor az energiabevitel 0kcal és ez akaratlagosan, kontrollálva történik. A hossza és gyakorisága függ a nemtől, kortól, kiindulóponttól, céloktól, stb.

5 alap dolog az egészséged érdekében - 3. rész

2018. 09. 09. 21:47:06

3. Tudd, mennyit eszel! - 5 alap dolog az egészséged érdekében

Az egészséged szempontjából talán ez az egyik legfontosabb.

..annyival kiegészítve, hogy azt is tudd, hogy MIBŐL mennyit eszel :)

Brad Pilon mondja: a tested olyan, mint egy bankszámla. Van egy bizonyos összeg, amit napi/heti/havi vonatkozásban elkölthetsz. Ez az alapanyagcseréd (ami függ a nemtől, kortól, fizikai felépítéstől, aktivitástól- NEM szükséges mindenkinek napi 2000kcal, valakinek több, valakinek kevesebb).

Néhány pontban a stressz ellen

2018. 08. 20. 15:12:56

Mindenki életében van stressz, és ez teljesen normális. Van, akinek több, van, akinek kevesebb. Van, aki jobban bírja, van, aki kevésbé. Hogyan tehetjük elviselhetőbbé a különböző stresszforrásokat, hogyan fordíthatjuk az előnyünkre? Erről olvashattok pár pontban, amiket ha betartotok, sokkal jobban fogjátok bírni a különböző stresszhelyzeteket!

Az oldal tetejére