Felhasználó élmény fokozása érdekében az oldal cookie-kat használ!
Az olad követi az új 2018. 05. 25-én hatályba lépett EU-s adatvédelmi irányelveket és szabályokat!
Termékek Menü

Fehér napelemes integető macska

Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
3.490 Ft

Az integető macska, más néven Maneki neko, jó szerencsét és boldogságot hoz tulajdonosának! Gyakran üzletek, éttermek és vállalatok bejáratánál találkozhatunk vele, ugyanis véd a "rossz üzletektől", ráadásul lakás dekorációként is egyre nagyobb népszerűségnek örvend.

Leírás és Paraméterek

Az integető macska, más néven Maneki neko, jó szerencsét és boldogságot hoz tulajdonosának! Gyakran üzletek, éttermek és vállalatok bejáratánál találkozhatunk vele, ugyanis véd a "rossz üzletektől", ráadásul lakás dekorációként is egyre nagyobb népszerűségnek örvend.

A Maneki neko-t a japán csonkafarkú macskáról mintázták. Már az 1870-es években létezett apró szerencse tárgy formájában, melyet szentélyekben osztogattak. Több közkedvelt monda kering a kedvesen hívogató macskáról, azonban a szimbólum keletkezésének, elgondolásának alapja nem ismeretes számunkra.

Sokan hasonlóságot véltek felfedezni a Maneki neko gesztusa és egy az arcát mosó macska között. Ezek az érzékeny állatok állítólag azt is képesek megérezni, ha vendég jön a házhoz, és talán innen ered a hívogató macska legendája.

A kóbor macska és a bolt mondája:

Egy elszegényedett bolt/fogadó tulajdonosa befogadott egy kóbor macskát annak ellenére, hogy neki sem volt mit ennie. Hálából a macska a helyiség közelében telepedett le és különös, integető mozdulatait az arra járók hívogatásnak, invitálásnak vélték. Ez rövidesen fellendülést hozott a jótékony tulajdonosnak. Így vált a macska a jó szerencse szimbólumává.

 

Anyaga: műanyag

Magassága: 16,5 cm

Származási hely:PRC

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét


Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő

CIB bank