Felhasználó élmény fokozása érdekében az oldal cookie-kat használ!
Az olad követi az új 2018. 05. 25-én hatályba lépett EU-s adatvédelmi irányelveket és szabályokat!

FIT Challenge - A 9 napos kihívás

Közelednek az ünnepek, lesz bőséggel fogyasztás, mindenféle finomság, amit csak el tud képzelni az ember. Úgy gondoltam, hogy itt az ideje egy tisztításnak, diétának, hogy felkészüljek erre a minden bizonnyal megterhelő időszakra. Íme a tapasztalatok :)

 

Szerintem mindenkinek ismerős egy ilyen kép a karácsonyi időszakból. Végtelen mennyiségű kaja, innivaló, mindenhol enni kell vendégségben, már csak a szemünk kívánja, de természetesen még ráküldünk egy zserbót vagy bejglit az ebédre. Meg is szokott ilyenkor szaladni a derékméret, meg az a számocska, amit a mérleg mutat.
 
Másrészről ez az időszak nem csak emiatt nehéz, hanem azért is, mert a szervezetünket hirtelen csomó (felesleges) energiával tömjük meg, amire nyilván optimális esetben semmi szüksége nem lenne. Plusz mindent (mindent is) összeeszünk mindennel (mindennel is). A végeredmény egyszerre kellemes is és nem is.
 
Na ezt megelőzvén tudtam, hogy fel kell készülnöm erre az időszakra, úgy, hogy az emésztésem a lehető legjobb kondiban legyen, a szervezetem totál fel legyen készülve a megpróbáltatásokra, ezért vágtam bele a 9 napos FIT kihívásba!
 
Nincs itt nagy csoda, semmi másról nincs szó, mint egy evésszünetről, aztán fokozatos energiabevitel-növelésről, úgy, hogy közben a (hozzáadott) cukrokat, a felesleges szénhidrátot és a glutént teljesen kizárjuk az étrendből. Eredmény? Hálás test, csökkenő derékméret, méregtelenítés, szebb bőr és még bőven lehetne sorolni...
 
A kihívás természetesen nem mindenkinek ugyanazt tartogatja. Van, akinek az benne a kihívás, hogy napi szinten legalább 8 pohár vizet megigyon. Van olyan, akinek az evésszünet okoz nehézségeket, de vannak olyanok is, akik a sportolás életükbe való beiktatását élik meg nehezen. Ezért kell ezt minden egyes ember számára személyre szabin, ám ha megfelelően személyre van szabva, akkor tutibiztos a siker! :)
 
Kilenc nap amúgy is blátható idő. Egy hét meg egy kis apró, hát röhej, fél lábon is kibírja az ember. Ha pedig megtervezi ezt a 9 napot előre, akkor pláne!
 
De milyen pozitív dolgokat lehet tudni? Milyen pozitív hatások lehetnek ebben a kilenc napban?
 
Én nem beszélhetek általánosságban, mert az egész internet erről szól, hogy mindenhol mindent ígérnek.
 
Én csak azt írom le, amit én, vagy a közvetlen környezetem tapasztalt. Azok, akik szintén velem csinálták a programot, a kihívást.
Szemezgessünk ezekből:
 
-Sokkal jobban aludtam a 9 nap alatt! Hogy miért? Fogalmam sincs, biztos azért, mert nem a sok feleslegesen megevett rossz minőségű kaját kellett folyamatosan emésztenie a testemnek, hanem volt ideje magával foglalkoznia.
 
-3 nap alatt 6 centi ment le a derekamról - nem vagyok egy dagi alkat, de volt kis pocak, aminek a fele eltűnt már 3 nap után. Ez szerintem elég király!
 
-Jobb közérzet, jobb fittségi állapot - Hadd ne mondjam mennyivel jobban éreztem magam. Tudom-tudom, ez szubjektív!
 
-Nem kell egyedül csinálni - Ezt a 9 napot csak úgy érdemes, hogy van melletted egy mentor, aki már végigcsinálta, ért is hozzá, és segít neked benne. Ha nem találsz mentort, szólj!
 
-Eltűnnek a kilók - több ismerősöm is úgy szabadult meg ebben a 9 napban felesleges kilóktól, hogy évek óta nem sikerült nekik máshogy. Elég boldogok voltak!
 
-Nincs éhezés, kínzás, alultápláltság - Sokakban felmerülhet, hogy éhezni kell a sikerért, de ez butaság, ráadásul más formában megoldjuk a mikronutriensek bejuttatását, azaz a vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek nem maradnak ki, pusztán felesleges energiát nem viszünk be.
 
-Megszerették a testmozgást - Majdhogynem függők lettek. :D De tényleg. Kilenc nap alatt olyan szokásokat vettek föl, amik rutinná váltak, és serkentőleg, ösztönzően hat az életükre. Tök király, nem?
 
-Egyik legfőbb ilyen, hogy elkezdenek elegendő vizet inni naponta! Annak meg számos pozitív hatása van!
 
-Az egész tested megújul - Ezt sajnos nem tudom elmagyarázni, egyszerűen az a frissesség érzés, ami a 9 nap után benned van... Leírhatatlan. A puding próbája meg az evés, ezt tudjátok. :)
 
Zenghetnék még ódákat erről, de így is csak a töredékét tudom átadni annak, amit ez a 9 nap jelentett nekem. Ötödjére csináltam végig, évente 1-2 alkalommal egyszerűen MUSZÁJ!
Én bizony felkészültem a karácsonyi időszakra!
És Ti? :)
Ha érdekel részletesebben, hogy mi is ez a 9 napos kihívás, akkor küldj nekünk üzenetet, készséggel állunk a rendelkezésedre! :) Tárgy: 9 napos FIT kihívás
Tartalomhoz tartozó címkék: Blog
blog comments powered by Disqus
Az oldal tetejére