Felhasználó élmény fokozása érdekében az oldal cookie-kat használ!
Az olad követi az új 2018. 05. 25-én hatályba lépett EU-s adatvédelmi irányelveket és szabályokat!
Termékek Menü

Blog

Ha nem mozgunk, fokozatosan tönkre megyünk, avagy miért káros a mozgáshiányos életmód?

Az itt olvasható anyagokban segítséget próbálunk adni, hogy mit tehet azért, hogy ön és családja ezt elkerülje. Az ajánlott módszerek közül ön majd ki tudja választani, hogy korának, életmódjának melyik felel meg, a lényeg, hogy folyamatosan csinálja! 

Mindenki tudja, vagy olvasott, vagy hallott arról, hogy a mozgáshiány hosszútávon milyen súlyos betegségeket tud okozni, mind fizikálisan, mind mentálisan. Mind szeretnénk úgy kinézni, mint a képen látható család!

Az igazi probléma, hogy a kiváltó ok, amiért nem mozgunk, a lustaságtól a komoly fájdalommal járó és mozgásunkat nagyban korlátózó betegségig széles skálán terül el. Csak néhány példa, munkahelyi stressz, helytelen testtartás munkavégzés közben, fizikai és mentális túlterhelés munkahelyen, otthon, örökölt hajlam mozgásszervi problémákra stb.

Ha mégis ráébredünk, hogy fáj mindenünk, elhíztunk, merevek az ízületeink és változtatni akarunk, akkor szinte bárhol próbálunk megoldást, segítséget keresni. Az ajánlott megoldás valószínűleg egy drága és időigényes program lesz, mely azt ígéri, hogy olyanok leszünk a kúra végén, amilyenek valljuk be, soha nem is voltunk.

Azok a csodálatos alakú és fittségű modellek, akik a reklámokban szerepelnek,  „főállásban” napi több órán keresztül dolgoznak alakjukon és olyan diétát követnek, amit egy átlagember sem anyagilag sem időben nem képes teljesíteni.

Azoknak az embereknek, akik nem a sportból élnek, hanem saját hivatásuk, családjuk van,  az életritmusukba beilleszthető programra van szükségük.

Én most ezzel a sorozattal ebben próbálok majd segíteni Önöknek.

A főbb témák melyek szerintem a legfontosabbak ahhoz, hogy hosszan egészséges és fitt maradjon a következők:

  • A nyújtás fontossága
  • Napi mozgás
  • Fájdalomcsillapítás
  • Mentális kikapcsolódás
  • Korhoz, állapothoz igazított célok
  • Egészséges, rendszeres táplálkozás

Ezeket a témákat fogom az elkövetkező pár hónapban kibontani, kor, élethelyzet és már adott állapot alapján.  A témák esetlegesen fogják követni egymást, mivel mindig a környezetem információi inspirálnak és az ott történtekre reflektálok elsősorban.

Remélem, ha rendszeres olvasóm lesz, Ön is talál majd felhasználható ötletet, tanácsot.

Wagner Richard

2018. 11. 12. 19:01:47

Közelednek az ünnepek, lesz bőséggel fogyasztás, mindenféle finomság, amit csak el tud képzelni az ember. Úgy gondoltam, hogy itt az ideje egy tisztításnak, diétának, hogy felkészüljek erre a minden bizonnyal megterhelő időszakra. Íme a tapasztalatok :)

 

2018. 09. 09. 21:47:06

3. Tudd, mennyit eszel! - 5 alap dolog az egészséged érdekében

Az egészséged szempontjából talán ez az egyik legfontosabb.

..annyival kiegészítve, hogy azt is tudd, hogy MIBŐL mennyit eszel :)

Brad Pilon mondja: a tested olyan, mint egy bankszámla. Van egy bizonyos összeg, amit napi/heti/havi vonatkozásban elkölthetsz. Ez az alapanyagcseréd (ami függ a nemtől, kortól, fizikai felépítéstől, aktivitástól- NEM szükséges mindenkinek napi 2000kcal, valakinek több, valakinek kevesebb).

2018. 08. 20. 14:59:38

Az előző részben érintettük azt, hogy miért fontos teljességében élni és élvezni az életet. Ma haladunk tovább az alapelveken, és megnézzük a második pontot. Emlékeztek, hogy mik ezek az alapelvek?

1. Éld az életet teljességében!
2. Ne aggódj az apró dolgok miatt!
3. Tudd, mennyit eszel!
4. Tarts evésszünetet!
5. Ne félj keményen edzeni!

Ma arról lesz szó, hogy miért és hogyan ne aggódj az apró dolgok miatt. Vágjunk is bele!

2018. 08. 05. 15:31:46

Alapelvek

1. Éld az életet teljességében!
2. Ne aggódj az apró dolgok miatt!
3. Tudd, mennyit eszel!
4. Tarts evésszünetet!
5. Ne félj keményen edzeni!

Akkor kezdjük egy kis kitérővel, ami nagyjából össze is foglalja, hogy miről szól az egészséges életmód. Szerintem az egészséges életmód nem az áldozatokról és a tökéletességről szól. Nagyon nem. Inkább arról, hogy miként élvezd az életed minimális stresszhatással, nyugalomban, azt csinálva, amit szeretsz, és minél több lehetőséggel. Számomra az nem egészséges, ha azon kell aggódnod, hogy mit ehetsz vagy mit nem, hány óra kardió volt már meg a héten, mennyit változott napról napra a súlyod és mennyire fáj már megint a vállad a sok fekve nyomástól. Szuper, ha tudsz legalább 2-3 alkalommal edzeni a héten, de ha mellette csak ülő életmódot folytatsz, ráadásul még helytelenül is táplálkozol, nem sokat érsz el az egésszel. Érdemes komplexen vizsgálni az edzést, a táplálkozást és a gondolkodásmódot, hiszen ez a hármas adja teljes egészében az egészséget. (illetve még a szociális jólét, de arról a mai bejegyzésben nem lesz szó)

Ma megnézzük az első pontot.

2017. 11. 04. 18:02:42

Egyedi tematikus ajándék dobozba csomagolt, magyar készítésű tejkaramella, angol és magyar nyelvű kínáló dobozzal.

2017. 03. 10. 09:58:06

Nekem a 2 könyököm (lásd a fotó) a tarkóm és a hajam alatt, a fülem mögött és a fülkagylóban, a köldökömben és a bal térdemen volt előrehaladott pikkelysömör, mellyel nem nagyon tudtam mit csinálni!

15 év alatt szinte mindent kipróbáltam, amit te ismersz és sok mindent, ami nem beszerezhető hazánkban, volt amelyik segített, de egyik sem tartott ki hosszútávon!

Tavaly február elején kezdtem el használni egy krémet, melyet most már forgalmazunk is, és az életem teljesen megváltozott.

2016. 08. 04. 10:03:30

Nézem a tévét, illetve nem is, mert reklám megy! Egyszer csak felkapom a fejem, valami vérhígítóról van szó. Nemrég olvastam egy tanulmányt, hogy mire kell vigyázni, ha valaki vérhígítót szed, és a lista elég hosszú volt! 

2016. 06. 27. 13:19:56

Az elmúlt 15 évem a pikkelysömöröm tünetmentesítéséről szólt!

Azt tudomásul vettem, hogy ez egy életre szóló probléma és valószínűleg egy immunrendszeri betegség, de az állandóan pergő plakkokkal, és a levakarás után fennmaradó sebekkel, nagy fényes piros területekkel, melyekről a szőr is eltűnt, nem tudtam megbarátkozni, nagyon zavartak.

2016. 01. 14. 14:54:32

Téli túlélési útmutató, ha fáj!

Sok arthritisben és egyéb ízületi betegségben szenvedő ember esküszik rá, hogy az ízületeiben érzett fájdalom előrejelzője az esős, fagyos időjárásnak. A téli hideg még azoknál a betegeknél is fájdalmat idézhet elő, akik az év többi napján sikeresen tudják kezelni problémájukat. Az alábbi tippek segíthetnek a hideg időjárással fellépő ízületi és egyébb mozgásszervi fájdalmak enyhítésében.

2015. 10. 26. 17:37:25

Te is azt hiszed, hogy törődsz az egészségeddel és egészségesen élsz, vagy mégsem vagy teljesen biztos benne?

A minap, amikor televíziót néztem, s váltogattam a csatornák között, megállapítottam, hogy minden csatornán szinte ugyan abban az időben mennek a reklámok, melyeknek legalább 80 %-a valamilyen vitamint népszerűsít. Pl. gumicukor gyermek vitamin, természetesen „cukor- mentes”, tehát nemcsak zselésítő anyagot, hanem mesterséges édesítőt is tartalmaz! Ne feledjük, hogy az adalék anyagok által szabályozott, hosszan felszívódó csodák és más „minden egyben” vitaminok esetében csak azt nem közlik a leendő vásárlóval, hogy azok miből készülnek! 

CIB bank