x
Felhasználó élmény fokozása érdekében az oldal cookie-kat használ!
Az olad követi az új 2018. 05. 25-én hatályba lépett EU-s adatvédelmi irányelveket és szabályokat!
Termékek Menü

Blog

Ha nem mozgunk, fokozatosan tönkre megyünk, avagy miért káros a mozgáshiányos életmód?

Az itt olvasható anyagokban segítséget próbálunk adni, hogy mit tehet azért, hogy ön és családja ezt elkerülje. Az ajánlott módszerek közül ön majd ki tudja választani, hogy korának, életmódjának melyik felel meg, a lényeg, hogy folyamatosan csinálja! 

Mindenki tudja, vagy olvasott, vagy hallott arról, hogy a mozgáshiány hosszútávon milyen súlyos betegségeket tud okozni, mind fizikálisan, mind mentálisan. Mind szeretnénk úgy kinézni, mint a képen látható család!

Az igazi probléma, hogy a kiváltó ok, amiért nem mozgunk, a lustaságtól a komoly fájdalommal járó és mozgásunkat nagyban korlátózó betegségig széles skálán terül el. Csak néhány példa, munkahelyi stressz, helytelen testtartás munkavégzés közben, fizikai és mentális túlterhelés munkahelyen, otthon, örökölt hajlam mozgásszervi problémákra stb.

Ha mégis ráébredünk, hogy fáj mindenünk, elhíztunk, merevek az ízületeink és változtatni akarunk, akkor szinte bárhol próbálunk megoldást, segítséget keresni. Az ajánlott megoldás valószínűleg egy drága és időigényes program lesz, mely azt ígéri, hogy olyanok leszünk a kúra végén, amilyenek valljuk be, soha nem is voltunk.

Azok a csodálatos alakú és fittségű modellek, akik a reklámokban szerepelnek,  „főállásban” napi több órán keresztül dolgoznak alakjukon és olyan diétát követnek, amit egy átlagember sem anyagilag sem időben nem képes teljesíteni.

Azoknak az embereknek, akik nem a sportból élnek, hanem saját hivatásuk, családjuk van,  az életritmusukba beilleszthető programra van szükségük.

Én most ezzel a sorozattal ebben próbálok majd segíteni Önöknek.

A főbb témák melyek szerintem a legfontosabbak ahhoz, hogy hosszan egészséges és fitt maradjon a következők:

  • A nyújtás fontossága
  • Napi mozgás
  • Fájdalomcsillapítás
  • Mentális kikapcsolódás
  • Korhoz, állapothoz igazított célok
  • Egészséges, rendszeres táplálkozás

Ezeket a témákat fogom az elkövetkező pár hónapban kibontani, kor, élethelyzet és már adott állapot alapján.  A témák esetlegesen fogják követni egymást, mivel mindig a környezetem információi inspirálnak és az ott történtekre reflektálok elsősorban.

Remélem, ha rendszeres olvasóm lesz, Ön is talál majd felhasználható ötletet, tanácsot.

Wagner Richard

2017-11-04 18:02:42

Egyedi tematikus ajándék dobozba csomagolt, magyar készítésű tejkaramella, angol és magyar nyelvű kínáló dobozzal.

2017-03-10 09:58:06

Nekem a 2 könyököm (lásd a fotó) a tarkóm és a hajam alatt, a fülem mögött és a fülkagylóban, a köldökömben és a bal térdemen volt előrehaladott pikkelysömör, mellyel nem nagyon tudtam mit csinálni!

15 év alatt szinte mindent kipróbáltam, amit te ismersz és sok mindent, ami nem beszerezhető hazánkban, volt amelyik segített, de egyik sem tartott ki hosszútávon!

Tavaly február elején kezdtem el használni egy krémet, melyet most már forgalmazunk is, és az életem teljesen megváltozott.

2016-08-04 10:03:30

Nézem a tévét, illetve nem is, mert reklám megy! Egyszer csak felkapom a fejem, valami vérhígítóról van szó. Nemrég olvastam egy tanulmányt, hogy mire kell vigyázni, ha valaki vérhígítót szed, és a lista elég hosszú volt! 

2016-06-27 13:19:56

Az elmúlt 15 évem a pikkelysömöröm tünetmentesítéséről szólt!

Azt tudomásul vettem, hogy ez egy életre szóló probléma és valószínűleg egy immunrendszeri betegség, de az állandóan pergő plakkokkal, és a levakarás után fennmaradó sebekkel, nagy fényes piros területekkel, melyekről a szőr is eltűnt, nem tudtam megbarátkozni, nagyon zavartak.

2016-01-14 14:54:32

Téli túlélési útmutató, ha fáj!

Sok arthritisben és egyéb ízületi betegségben szenvedő ember esküszik rá, hogy az ízületeiben érzett fájdalom előrejelzője az esős, fagyos időjárásnak. A téli hideg még azoknál a betegeknél is fájdalmat idézhet elő, akik az év többi napján sikeresen tudják kezelni problémájukat. Az alábbi tippek segíthetnek a hideg időjárással fellépő ízületi és egyébb mozgásszervi fájdalmak enyhítésében.

2015-10-26 17:37:25

Te is azt hiszed, hogy törődsz az egészségeddel és egészségesen élsz, vagy mégsem vagy teljesen biztos benne?

A minap, amikor televíziót néztem, s váltogattam a csatornák között, megállapítottam, hogy minden csatornán szinte ugyan abban az időben mennek a reklámok, melyeknek legalább 80 %-a valamilyen vitamint népszerűsít. Pl. gumicukor gyermek vitamin, természetesen „cukor- mentes”, tehát nemcsak zselésítő anyagot, hanem mesterséges édesítőt is tartalmaz! Ne feledjük, hogy az adalék anyagok által szabályozott, hosszan felszívódó csodák és más „minden egyben” vitaminok esetében csak azt nem közlik a leendő vásárlóval, hogy azok miből készülnek! 

2015-08-25 15:20:01

Miért a MORINGA? MORINGA Oleifera a csodafa! (SUPER FOOD)

Összegyűjtöttem, hogy miért érdemes a MORINGA levélport fogyasztani mint általános multivitamint!

Először is, szinte minden benne van ami segíthet a modern kor hiánybetegségeinek és immunrendszeri zavaroknak a megszüntetésében! Nem kell ezer fajta kapszulát, tablettát szednie, megterhelni fölöslegesen emésztőrendszerét.

 

2015-07-05 16:19:05
A fogyókúrák nagy problémája, hogy soha nem lakunk jól, valamint a folyadék és rost bevitel sem optimális!
Most, hogy már másodszor csinálom a C9 kúrát az FLP csomagjával, és semmilyen negatív hatást nem érzek, elgondolkoztam, hogy miért is más ez, mint az eddigi diétáim, amiket próbáltam. Előre kell bocsátanom, hogy nem vagyok diéta "mániás", nem szeretek éhezni, szeretek jókat enni!
2015-03-01 16:59:07

A hatodik, hetedik nap, gyorsan eltelt, mert sok a munka! 
Nincs semmi különös változás, nem vagyok éhes és egyre jobban érzem magam. Este nem alszom be a TV előtt!

Azért nincs új recept, mert sok volt a munka, így a harmadik és negyedik napon készített ételeket ettem megint, minimális változtatással! Mindkét nap edzettem, úgy érzem, hogy egyre gyorsabb vagyok, és könnyebben mozgok!

Ma csináltam egy kínai zöldséges „rizst”, joghurtos, kurkumás sült pulykamellel.

2015-02-26 22:05:11

Emberek, meg kell, hogy mondjam ez az első diéta, amit élvezek!

Csak az első nap volt az, amikor „morogtam”, főleg megszokásból, mert ismertem a hasonló kúrák első két napját!

Most, az ötödik napon, teljesen jól érzem magam, energia szintem is jó, most jöttem haza egy 2,5 órás edzésről! >>>>>