Felhasználó élmény fokozása érdekében az oldal cookie-kat használ!
Az olad követi az új 2018. 05. 25-én hatályba lépett EU-s adatvédelmi irányelveket és szabályokat!
Termékek Menü

Te is azt hiszed, hogy törődsz az egészségeddel és egészségesen élsz, vagy mégsem vagy teljesen biztos benne?

A minap, amikor televíziót néztem, s váltogattam a csatornák között, megállapítottam, hogy minden csatornán szinte ugyan abban az időben mennek a reklámok, melyeknek legalább 80 %-a valamilyen vitamint népszerűsít.

Pl. gumicukor gyermek vitamin, természetesen „cukor- mentes”, tehát nemcsak zselésítő anyagot, hanem mesterséges édesítőt is tartalmaz! Ne feledjük, hogy az adalék anyagok által szabályozott, hosszan felszívódó csodák és más „minden egyben” vitaminok esetében csak azt nem közlik a leendő vásárlóval, hogy azok miből készülnek!

Emlékszel a háztáji, szabadban tartott csirke és a nagyüzemben tenyésztett közötti különbségre? Nos, gondol át! S azok a nagyüzemi csirkék legalább még tojásból keltek ki, csak a tartásuk és a takarmányozásuk lett silányabb.

A laboratóriumban előállított vitaminokkal a világháború alatt kezdtek kísérletezni, ideiglenes pótlásnak szánták őket, mivel a tengeri blokádok miatt az alapanyag szállítás megoldatlan volt. Rövid idő alatt rájöttek arra, hogy az így módon, mesterségesen előállított termékek gyártási költsége töredéke a természetes alapanyagú vitaminokhoz képest és megfelelő tudományos halandzsával körítve nagy tömegben eladhatóak, jelentősen növelve a profitot!

Ha te is ebből a körből szerzed be a vitaminjaidat, táplálék kiegészítőidet, akkor valószínűleg tanácsosabb lenne az erre szánt összeget egyszerűen kidobnod az ablakon, hogy legalább kárt ne okozz magadnak!

Mire is gondolok? A laboratóriumi úton előállított vitaminok nagy része nem szívódik fel vagy épül be maradéktalanul, az adalék anyagok, csomósodást gátlók, színezékek és ízesítők feleslegesen terhelik az emésztőrendszeredet, szervezetedet! Te pedig abban a hitben élsz, hogy ezekkel a vitaminokkal megfelelő a szervezeted vitamin éa ásványi anyag ellátottsága, s nem keresel valódi, természetes alapanyagú termékeket, melyek valóban segíthetnének. S amikor valami ledönt a lábadról, nem érted, és reklamálsz, hogy pedig te mindent megtettél.

Ne feledd, hogy a vitaminokat és egyéb táplálék kiegészítőket „elvileg” a nem megfelelő táplálkozás, a gyümölcsökben és zöldségekben egyre csökkenő vitamin és tápanyag tartalom és a stresszes életmód miatt iktatod be a napi étrendedbe. Az a nagy mennyiségű adalékanyag, amit nap, mint a nem természetes alapanyagú készítményekkel nap megeszel, szintén nem az egészségedet támogatja.

Légy tudatos vásárló, hogy hosszútávon gondoskodhass magad és a családod egészségéről, tájékozódj a témában és vásárolj természetes alapanyagú, adalékmentes vitaminokat és ásványi anyagok pótlására való termékeket!

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog
blog comments powered by Disqus
CIB bank