Barion Pixel
Felhasználó élmény fokozása érdekében az oldal cookie-kat használ!
Az oldal követi az új 2018. 05. 25-én hatályba lépett EU-s adatvédelmi irányelveket és szabályokat!

Táplálékkiegészítés

Mik azok a táplálékkiegészítők? Miért van rájuk szükségünk? Honnan tudom, hogy milyen a jó étrendkiegészítő? Többek közt ezekre a kérdésekre adunk választ ebben a rövid bejegyzésben. Jó olvasást! :)

Mit nevezünk táplálékkiegészítőnek?

Kedvező élettani hatást kiváltó vitaminokat, ásványi anyagokat és más növényi kivonatokat, azaz létfontosságú tápanyagokat koncentráltan tartalmazó készítmény. Jótékony hatását rendszeres, hosszan tartó alkalmazása során fejti ki.

Mi a táplálékkiegészítők célja?

A táplálékkiegészítők célja azon tápanyagok pótlása, melyből a normál táplálkozás során nem fogyasztunk eleget. A táplálékkiegészítő nem gyógyszer. Sok beteg az étrendkiegészítőktől vár csodát. Ha télen sok C-vitamint fogyasztunk táplálékkiegészítőként, sokkal kevésbé lehetünk megfázva. A táplálékkiegészítőket egymással megfelelő arányban kell fogyasztani, hogy elérjük a maximális jótékony hatásukat.

Milyen egy jó táplálékkiegészítő?

Elsősorban a védjegyek, minőségi tanúsítványok, igazolványok azok, amiket érdemes megnézni. Ha egy étrendkiegészítő jó, akkor több ilyennel is rendelkezik, és ezeket fel is tünteti a gyártó jól látható helyen. Ezek hiányában nem érdemes használni ilyen készítményt.
Másik fontos szempont, hogy természetes alapú legyen! Ha ilyen, akkor biztosan rendelkezik az előbb említett tanúsítványokkal. Ha szintetikus bogyókat kezd el fogyasztani az ember, azzal csak magának árt hosszútávon, emrt bár rövidtávon stimulálni tudja magát, de felesleges méreganyagokat visz be a szervezetébe, továbbá a termék hasznosulása sem jó. Olyan, mintha kidobnánk a pénzünket. Extrém esetben az is előfordulhat, hogy a termék használatának abbahagyása állapotromláshoz vezethet.
Egy jó táplálékkiegészítő számtalan jó referenciával rendelkezik. Nem feltétlenül influencerek vagy hírességek ajánlása, és semmiképp sem a TV-s reklámok teszik jóvá, hanem az, ha független szakemberektől, akik hitelesek a saját területükön kapjuk a hozzáértő ajánlást.

De miért van egyáltalán ilyenekre szükségünk?

Egy korábbi írásomban már említettem és mutattam is azt a kutatást, ami azt vizsgálta, hogy az évek elteltével hogyan változott különböző zöldségek és gyümölcsök tápanagtartalma. Ha ezt megnézi az ember, akkor láthatja, hogy bizony nincs mit tenni, a hagyományos ételeinkből hiányoznak a mikronutriensek, ezeket pótolnunk kell célzottan. Legegyszerűbb példa amúgy, ha a nagymama falusi húslevesének ízét összehasonlítod azzal, amit te mondjuk a városban kóstolsz. Ég és föld :)

Én hogyan és mit tudnék használni annak érdekében, hogy egészségesebb legyek?

Ha érdekel, hogy hogy tudod a saját és/vagy családod egészségét támogatni ilyen készítményekkel, akkor nyugodtan vedd fel velünk a kapcsolatot, legjobb tudásunk szerint segítünk, vagy ha tudunk, akkor összehozunk egy szakemberrel! Ugyanis ez mindenkinek más, nincs általános bevált módszer. Nálunk is kapható a boltban egy szuper, bio táplálékkiegészítő italpor, a Moringa, de nem biztos, hogy számodra is az az egyik legjobb! Feleselgesen meg nem szeretnénk rábeszélni semmire! :)

Hol tudok veletek kapcsolatba lépni?

Megtalálsz minket Budapesten az Erzsébet körút 12. szám alatt, ha személyesen szeretnél bejönni hozzánk. Ha online szeretnéd felvenni velünk a kapcsolatot, akkor keress meg minket Instán (@JinjangBolt) vagy Facebookon Jinjang Ajándékok vagy Jinjang Egészség néven! :)

Addig is jó egészséget kívánunk!

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog
blog comments powered by Disqus
Az oldal tetejére