Felhasználó élmény fokozása érdekében az oldal cookie-kat használ!
Az olad követi az új 2018. 05. 25-én hatályba lépett EU-s adatvédelmi irányelveket és szabályokat!
Termékek Menü

Téli túlélési útmutató, ha fáj!

Téli túlélési útmutató, ha fáj!

Sok arthritisben és egyéb ízületi betegségben szenvedő ember esküszik rá, hogy az ízületeiben érzett fájdalom előrejelzője az esős, fagyos időjárásnak. A téli hideg még azoknál a betegeknél is fájdalmat idézhet elő, akik az év többi napján sikeresen tudják kezelni problémájukat. Az alábbi tippek segíthetnek a hideg időjárással fellépő ízületi és egyébb mozgásszervi fájdalmak enyhítésében.

1. ÖLTÖZZÖN MELEGEN!

Ha hideg van odakint, tartsa melegen fájó kezeit kesztyűvel, valamint viseljen extra réteget (jégeralsó, harisnya, leggings)! 

2. ÖLTÖZZÖN RÉTEGESEN!

A réteges öltözködés nem csak melegen tartja fájó ízületeit, de segít abban, hogy a napközben esetlegesen fellépő hőmérsékletváltozást komfortosan viselje.

 3. HIDRATÁLJON!

Már az enyhe dehidratáció is érzékenyebbé tesz a fájdalomra. Az enyhén lúgos egészséges ásványvíz egy jó alternatíva: Hordozható egészséges vízkészítő palack

4. FOGYJON!

Ha nő az aktivitási szintje, azzal nem csak a testsúlyát csökkenti, de az arthritise is javul, még hideg időjárásban is! Sőt, a The Journal of the American Medical Association (JAMA)  2013-as cikke szerint a testmozgás és diéta általi fogyás jelentős javulást hoz a térd arthritis esetén.  Itt egy lista a fogyókúrát segítő termékekről.

5. TESTMOZGÁS

Noha az ízületi gyulladásban szenvedő betegek számára ajánlott kerülni a téli hideget, fontos, hogy aktívak maradjanak. Minél többet mozog, annál inkább javul a fizikai állapota, ezért fontos a beltéri edzésterv és testmozgás! A bemelegítés, nyújtás nagyon fontos, és ha a fájdalom akadályoz benne, előtte használjon KÍN STOP azonnal ható fájdalomcsillapító tapaszt!

6. MELEG VÍZ

A fűtött medencében úszás nem csak nagyszerű testmozgás, de az ízületeket is nyugtatja. Figyeljen azonban arra, hogy úszás után ne menjen ki rögtön a hidegbe! Hagyja, hogy a testhőmérséklete kicsit normalizálódjon.

7. VITAMIN ÉS ÁSVÁNYI ANYAGOK

A télen lecsökkenő vitamin és ásványi anyag szint szerepet játszhat abban, mennyire lesz érzékeny a fájdalomra. Az alacsony vitamin szint emellett fokozza a csontritkulás kockázatát. Mivel télen kevesebb napfényhez és természetes vitaminhoz jut, ez kihat az immunrendszerére is. Kezdjen el egy MORINGA kúrát, és már egy hét után érezni fogja a különbséget!

8. FŐ A BIZTONSÁG!

Amikor az időjárás jegesre fordul, különösen fontos, hogy az ízületi gyulladásban szenvedők védjék az ízületeiket a további károsodásoktól. Ha kimozdul otthonról, olyan cipőt húzzon, mely szilárd támaszt nyújt, és kerülje a csúszós felületeket!

9. FÁJDALOMCSILLAPÍTÓK

Még abban az esetben is, ha gyógyszerek helyett inkább életmód változtatással szeretné kezelni az ízületi gyulladását, érdemes fontolóra venni a TERMÉSZETES fájdalomcsillapítók alkalmazását, különösen, ha az időjárás hatására erősödik az ízületi fájdalma.  Ha lehet alkalmazzon helyileg ható természetes fájdalomcsillapítást, mely mellékhatás mentes, és hosszú távon is alkalmazható: KÍN STOP folyékony fájdalomcsillapító tapasz család!

10. MASSZÁZS

A masszázs enyhítheti az ízületek és az azokat körülvevő izmok fájdalmát. Bizonyított, hogy hetente egyszer egy órás masszázs, legalább nyolc héten át csökkenti az ízületi fájdalmat.

11. AKUPRESSZÚRA

Az akupunktúra egy másik lehetőség azok számára, akik hajlandóak megfontolni a nem hagyományos kezelési módszereket. Az eljárást sokan relaxálónak tartják, emellett egészségesebbnek is érzik magukat azok, akik kipróbálták. Az otthon használható masszírozó és akupresszúrás eszközök: Akupressz gyűrű, GUA-SHA masszirozó

 

Tartalomhoz tartozó címkék: hír TVL Blog
blog comments powered by Disqus
CIB bank